Gościmy

Odwiedza nas 153 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

wtorek, 12 sierpień 2014 19:26

Deser wiśniowo-jagodowy

Napisała

Prosty i szybki deser z borówkami i wiśniami. Po prostu wykorzystałam, co znalazłam w lodówce:) Jeżeli chcecie, by deser był lżejszy kremówkę i mascarpone możecie zastąpić jogurtem naturalnym.

Składniki:

  • 125 g mascarpone
  • 100 ml jogurtu naturalnego
  • 100 ml śmietany kremówki
  • 100g jagód
  • garść wiśni
  • cukier waniliowy

Wykonanie:

Owoce myjemy, wiśnie drylujemy. Mascarpone mieszamy z cukrem waniliowym i 50 ml kremówki, ilość cukru do smaku. Można również lekko ubić. Wiśnie miksujemy z jogurtem oraz cukrem waniliowym (również do smaku). Pozostałą kremówkę ubijamy na sztywno z niewielką ilością cukru. W pucharkach układamy część jagód, na to warstwę marscarpone, następnie warstwa wiśniowa, na nią bita śmietana i znów jagody, dekorujemy miętą. Smacznego:)

Źródło: Eksperyment własny :)

Czytany 2571 razy

1 komentarz

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook