Gościmy

Odwiedza nas 241 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

wtorek, 06 grudzień 2011 22:40

Śliwka w czekoladzie z marcepanem

Napisała

Mhmm coś pysznego, a zarazem wytrawnego. U mnie bardzo wszystkim smakowały i szybciutko zniknęły:)

Składniki:

  • 20 śliwek kalifornijskich, miękkich
  • 1/3 szklanki rumu lub brandy
  • 80 g masy marcepanowej (ja użyłam batonika marcepanowego)
  • 130 g dobrej jakości gorzkiej czekolady

Wykonanie:

Śliwki wieczór wcześniej zalewamy alkoholem i odstawiamy do nasączenia. Po tym czasie z marcepanu wykonujemy kulki na kształt wielkiej pestki, każdą wkładamy do środka śliwki, ja pokroiłam na kosteczki. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Każdą śliwkę po kolei obtaczamy w czekoladzie i odstawiamy do zastygnięcia. Smacznego :)

Źródło

Czytany 2125 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook