Wiem, że jajecznicę każdy potrafi zrobić, ale robiąc śniadanie, wykorzystałam ostatki szpinaku z lodówki jako dodatek do niej i bardzo mi posmakował ten eksperyment:) Może Wam też taka propozycja przypadnie do gustu:) Do tego domowy pieczony chlebek żytni i warzywka:) Smaczne i szybkie śniadanko:)
Składniki:
- jajka (ilość wg głodu;))
- szpinak w liściach ( u mnie garść na 3 jajka)
- sól, pieprz
- ser żółty
- odrobina masła
Wykonanie:
Szpinak myjemy i suszymy. Następnie wrzucamy na rozgrzaną z masłem patelnię i mieszamy, aż liście zwiędną. Dorzucamy jajka, doprawiamy do smaku, mieszając, aż się jajka zetną. Rodzaj jajecznicy i ściecie jajek pozostawiam Wam:) Ja nie lubię suchej, ale musi być całkowicie ścięta:) Posypujemy odrobiną sera żółtego i podajemy:) Smacznego:)
Źródło: Eksperyment własny:)