Gościmy

Odwiedza nas 217 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

sobota, 07 lipiec 2012 10:09

Jajecznica ze szpinakiem

Napisała

Wiem, że jajecznicę każdy potrafi zrobić, ale robiąc śniadanie, wykorzystałam ostatki szpinaku z lodówki jako dodatek do niej i bardzo mi posmakował ten eksperyment:) Może Wam też taka propozycja przypadnie do gustu:) Do tego domowy pieczony chlebek żytni i warzywka:) Smaczne i szybkie śniadanko:)

Składniki:

  • jajka (ilość wg głodu;))
  • szpinak w liściach ( u mnie garść na 3 jajka)
  • sól, pieprz
  • ser żółty
  • odrobina masła

Wykonanie:

Szpinak myjemy i suszymy. Następnie wrzucamy na rozgrzaną z masłem patelnię i mieszamy, aż liście zwiędną. Dorzucamy jajka, doprawiamy do smaku, mieszając, aż się jajka zetną. Rodzaj jajecznicy i ściecie jajek pozostawiam Wam:) Ja nie lubię suchej, ale musi być całkowicie ścięta:) Posypujemy odrobiną sera żółtego i podajemy:) Smacznego:)

Źródło: Eksperyment własny:)

Czytany 2317 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook