Pasta do kanapek z pieczarkami, troszkę urozmaiciłam przepis dodając paprykę i musztardę. Nie miksowałam, preferuję w większości przypadków nie miksowane pasty:)
Składniki:
ilość porcji: 4
- 3-4 jajka
- 200 g pieczarek
- 2 łyżeczki klarowanego masła
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka śmietany
- sól i pieprz do smaku
- 1 łyżeczka musztardy (moja inwencja)
- ½ papryki czerwonej (moja inwencja)
- zioła prowansalskie (moja inwencja)
- papryka słodka (moja inwencja)
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy. Pieczarki obieramy i drobno siekamy. Na rozgrzanej patelni roztapiamy masło, dodajemy pieczarki i smażymy, często mieszając. Można podlać odrobiną wody, aby się nie przypaliły. Odstawiamy do przestudzenia.
W blenderze miksujemy jajka z pieczarkami. Ja nie miksowałam, dodałam jeszcze pokrojoną w kostkę paprykę. Dodajemy śmietanę, majonez, musztardę sól i pieprz i mieszamy na jednolitą masę. Smacznego:)