Gościmy

Odwiedza nas 270 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

niedziela, 01 grudzień 2013 19:45

Indyk duszony z selerem naciowym

Napisała

Pyszne danie, duszony seler naciowy w towarzystwie indyka. Świetne połączenie, ja podałam z kaszą i sałatką. Świetnie będzie się komponowało również z ryżem.

Składniki:

(na ok. 3 porcje)

  • 1 pęczek selera naciowego
  • ½ cebuli (pominęłam)
  • 3 ząbki czosnku
  • 300 g mięsa z piersi indyka
  • sól, pieprz, papryka czerwona, lubczyk, odrobina kolendry
  • 2 łyżki oleju rzepakowego

Wykonanie:

Łodygi selera myjemy, drobno kroimy, cebulę i czosnek szatkujemy, indyka kroimy w paseczki. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy czosnek i cebulę (u mnie bez cebuli), jak zmięknie, wrzucamy selera oraz mięso z indyka. Doprawiamy przyprawami, przykrywamy pokrywką i dusimy ok. 20 minut, od czasu do czasu mieszając. Danie jest gotowe, gdy mięso jest już usmażone a seler jeszcze lekko chrupiący. Smacznego:)

Źródło

Czytany 6816 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook