Gościmy

Odwiedza nas 178 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

sobota, 24 listopad 2012 22:03

Polędwiczka wieprzowa na kołderce z fasolki szparagowej

Napisała

Delikatna, soczysta polędwiczka duszona razem z fasolką szparagową- bardzo smaczna:)

Składniki:

(na 2-3 porcje)

  • 1 polędwiczka wieprzowa
  • 25 dag fasolki szparagowej (użyłam mrożonej)
  • ½ litra bulionu
  • ½ cebuli (pominęłam)
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • ulubione zioła, u mnie zioła prowansalskie, tymianek
  • olej

Wykonanie:

Oczyszczoną polędwiczkę obsmażamy na rumiano ze wszystkich stron. Dodajemy pokrojoną cebulę (u mnie bez) i czosnek. Chwilę smażymy razem i zalewamy bulionem. Dodajemy zioła.  Dusimy tak długo, aż polędwiczki będą miękkie i kruche, długość duszenia zależy od grubości mięsa.  Pod koniec duszenia dodajemy fasolkę, bulionu powinno być tyle, żeby fasolka mogła się w nim ugotować. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami. Podajemy na kołderce z fasolki np. z ziemniakami. Smacznego:)

Źródło

Czytany 3248 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook