Gościmy

Odwiedza nas 86 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

sobota, 18 styczeń 2014 23:09

Schabowe w panierce bazyliowej

Napisała

Smaczne, chrupiące kotleciki schabowe z aromatem bazylii. Takie drobne urozmaicenie tradycyjnej panierki. Możecie użyć gotowego pesto kupnego lub zrobić własne np. takie jak z tym makaronem.

Składniki:

(na 4 porcje)

  • 4 kotlety schabowe
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia/planta
  • Składniki na panierkę:
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • 2-3 łyżki pesto bazyliowego (domowe lub kupne)
  • sól i pieprz

Wykonanie:

Mięso rozbijamy tłuczkiem. Oprószamy solą i pieprzem z obu stron. A teraz panierujemy. W miseczce/głębokim talerzu rozbijamy jajko, dodajemy pesto bazyliowe i doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.

Kotlety maczamy w jajku, a potem obtaczamy w panierce kukurydzianej. Potem znów w jajku i znów w bułce. Dzięki temu panierka będzie grubsza i bardziej chrupiąca. Smażymy na rumiany kolor. Szybko i smacznie, Nam bardzo smakowały. Smacznego :)

Źródło: Eksperyment własny:)

Czytany 754 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top blogi
zBLOGowani.pl
// FB
facebook