Pyszne i delikatne kotleciki z młodej kapusty. Właściwie całkowicie kapuściany obiad mi wyszedł, bo z reszty kapusty z robiłam jeszcze duszoną młodą kapustkę :) Bardzo mi przypadły do gustu, pyszne są też z jogurtowym sosem czosnkowym.
Składniki
- 0,25 kg młodej kapusty
- 2 jajka
- 2 łyżki śmietany 18%
- 4 łyżki mąki pszennej
- 10-12 dag startego sera żółtego
- majeranek
- sól pieprz
Wykonanie:
Młodą kapustę bardzo drobno szatkujemy i przekładamy do misy. Do pojemnika wbijamy 2 jajka dodajemy śmietanę oraz mąkę i miksujemy. Dokładamy starty ser i wstępnie doprawiamy. Miksujemy i jeśli trzeba jeszcze doprawiamy. Gotową masę wlewamy do kapusty i dokładnie mieszamy. Smażymy na oleju na ładny mocny złoty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)