Gościmy

Odwiedza nas 440 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

poniedziałek, 20 kwiecień 2015 20:01

Kotlety kapuściane

Napisała

Ciekawe placuszki z kapusty pekińskiej :) Smaczne i proste, fajnie pasują do nich różnego rodzaju sałatki lub np. salsa pomidorowa.

Składniki:

  • mąka -1,5 szklanki
  • bulion (z kostki) - 250 ml
  • jajko - 2 szt
  • kapusta pekińska - ok. 200 g
  • dowolna wędlina - 150 g
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz - do smaku

Wykonanie:

W garnku miksujemy mąkę z bulionem. Dodajemy jajka i przyprawy. Mieszamy z drobno poszatkowaną pekinką, pokrojoną w kostkę wędliną i posiekaną natką pietruszki. Dokładnie mieszamy. Smażymy kotleciki na mocno rozgrzanym oleju z dwóch stron. Podajemy z sałatką, smacznego :)

Źródło

Czytany 3657 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook