Gościmy

Odwiedza nas 618 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

czwartek, 10 kwiecień 2014 20:07

Surówka z kapusty czerwonej i pekińskiej

Napisała

Moja kolejna propozycja surówkowa. Tym razem połączyłam kapustę czerwoną z pekińską i wzmocniłam aromat surówki selerem naciowym. Wyszło ciekawe połączenie. Surówka może być dodatkiem do mięsa, lub różnych kotlecików czy placuszków jarskich. Ja podałam z kotletami gryczanymi.

Składniki:

  • ¼ główki czerwonej kapusty
  • ¼ dużej lub ½ małej główki kapusty pekińskiej
  • ½ marchewki
  • 1 gałązka selera naciowego
  • ½ jabłka
  • 2-3 łyżki śmietany
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz,
  • ewentualnie łyżeczka musztardy

Wykonanie:

Kapustę ścieramy  na tarce o  grubych oczkach, kroimy nożem lub wykorzystujemy robot kuchenny. Seler kroimy w cienkie plasterki, marchewkę i jabłko ścieramy na tarce. Dodajemy majonez, śmietanę i wszystko dobrze mieszamy. Doprawiamy do  smaku  solą i pieprzem. Smacznego :)

Źródło: Eksperyment własny.

Czytany 2422 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook