Gościmy

Odwiedza nas 553 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

wtorek, 13 maj 2014 20:48

Surówka ze świeżej czerwonej kapusty

Napisała

Jeśli tak jak ja lubicie surówki z kapusty, to polecam wypróbować kolejną:) Znów gości u mnie czerwona kapusta. Ta surówka nie wymaga wielu składników, ale jest naprawdę smaczna. Jak każda surówka może stanowić dodatek do obiadu, chociaż ja często zjadam jako przekąskę lub zabieram do pracy na drugie śniadanie :)

Składniki:

  • 1/2 główki małej czerwonej kapusty
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 2 łyżki majonezu (1 łyżkę można zastąpić jogurtem naturalnym)
  • 1 łyżeczka musztardy dijon

Wykonanie:

Kapustę szatkujemy drobniutko i posypujemy solą, aby kapusta zmiękła - odstawiamy na kilka minut. Następnie skrapiamy kapustę sokiem z cytryny, posypujemy delikatnie cukrem. Dodajemy majonez i musztardę, mieszamy i surówka gotowa. Smacznego :)

Źródło

Czytany 2603 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook