Gościmy

Odwiedza nas 225 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

czwartek, 26 lipiec 2012 19:26

Fasolka szparagowa ze słonecznikiem i sezamem

Napisała

Kolejny wariant fasolki szparagowej. Tym razem ze słonecznikiem i sezamem. Dodałam również czosnek. Ciekawy i smaczny dodatek do letniego obiadku.

Składniki:

  • fasolka szparagowa
  • słonecznik łuskany
  • ziarno sezamu
  • bułka tarta(wystarczy tylko 1 łyżka )
  • oliwa do smażenia

Wykonanie:

Jeżeli chodzi o ilość to jak zwykle proponuję dostosować do ilości głodomorów:) Fasolka może być mrożona (wcześniej ugotowana) lub pasteryzowana. Ja użyłam świeżej, którą ugotowałam w lekko osolonej wodzie. Na patelni z oliwą rumienimy bułkę tartą i posiekany słonecznik. Dodajemy sezam i odsączoną fasolkę. Podgrzewamy i mieszamy starannie (w razie potrzeby doprawiamy solą) . Podajemy jako dodatek do obiadu lub jako przekąskę . Smacznego:)

 

Źródło

Czytany 3544 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook