Gościmy

Odwiedza nas 437 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

środa, 18 lipiec 2012 20:52

Pierogi z jagodami

Napisała

Bardzo dobre pierożki:) Chodziły za mną długi czas, więc jak tylko pojawiły się jagody mogłam je wreszcie zrobić:) Rewelacyjne ciasto, nie przykleja się do stolnicy, łatwo się wałkuje.

Składniki na ciasto:

(mi wyszło 46 pierożków)

  •    3 szklanki mąki
  •    1 stołowa łyżka masła
  •    1/2 stołowej łyżki soli
  •    1 szklanka wrzącej wody

Składniki na farsz:

  • 0,5 kg jagód
  • cukier

Wykonanie:

Składniki na ciasto zalewamy wrzątkiem i mieszamy drewnianą łyżką. W momencie, gdy ciasto trochę przestygnie, wyrabiamy ręką, aż będzie elastyczne. Ciasto to nie klei się do stołu, nie trzeba, więc podsypywać mąką. Jagody myjemy, suszymy i zasypujemy łyżką cukru. Wykrawamy szklanką kółka i kładziemy do środka jagody. Mocno sklejamy brzegi, formując pierożki.

Gotujemy w osolonej wodzie około 5- 8 minut. Gdy pierogi wypłyną na wierzch są ugotowane. Możemy podawać ze śmietaną, masełkiem i cukrem. Smacznego:)

Źródło: Znalezione kiedyś w Internecie.

Czytany 3403 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook