Bardzo dobre naleśniki:) Niestety nie czułam cappuccino w cieście, chociaż tradycyjnie dałam więcej niż w przepisie. Jedynie kolor miały taki bury:) Nadzienie zmodyfikowałam, zrobiłam po prostu szybszą wersję:)
Składniki
- 300 g mąki
- 1 szklanka wody (dałam troszkę więcej)
- 1/2 szklanki mleka (dałam troszkę więcej)
- 2 łyżki cappuccino
- serek homogenizowany waniliowy
- 100 g wiśni (użyłam domowych drylowanych)
Wykonanie:
Z mąki, wody, mleka i cappuccino robimy ciasto na naleśniki. Ja proporcje modyfikowałam, by konsystencja ciasta była odpowiednia. Smażymy naleśniki. Usmażone naleśniki smarujemy serkiem homogenizowanym i na to wrzucamy wiśnie. Składamy dowolnie. Ja zrobiłam trójkąty. Dekorujemy bitą śmietaną i wiśniami:)
Te naleśniki zrobiłam na obiadokolację, natomiast zostały mi dwa i na śniadanie zrobiłam wariant z kiwi:) Smacznego:)