Gościmy

Odwiedza nas 338 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

poniedziałek, 21 listopad 2011 23:15

Zupa brukselkowa

Napisała

W okresie jesienno –zimowym częściej eksperymentuje z zupami, wtedy mamy ochotę na coś rozgrzewającego. I wtedy sprawdza się zupa. Tym razem spróbowałam wersję brukselkową.

Składniki:

  • 300 g mięsa z kością wołowego/ w ostateczności kostka
  • 300 g brukselki (dała ok. 200g)
  • 4 ziemniaki
  • włoszczyzna
  • sól/ pieprz/kminek (ja używam w proszku)
  • 2 płaskie łyżki mąki

Wykonanie:

Gotujemy wywar z mięsa i włoszczyzny ze szczypta kminku. Brukselki gotujemy oddzielnie w osolonej wodzie, tylko nie możemy ich rozgotować. Wywar cedzimy, włoszczyznę drobno kroimy, jeśli macie ochotę to mięso również. W wywarze gotujemy ziemniaki pokrojone w kostkę, wrzucamy pokrojoną włoszczyznę. Ugotowaną brukselkę wrzucamy do zupy, jeśli mamy duże główki to kroimy je najpierw na połówki. Mąkę rozdrabniamy w niewielkiej ilości wody i zaprawiamy zupę, chwilkę jeszcze gotujemy. Smacznego:)

 Źródło inspiracji

Czytany 2907 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook