Gościmy

Odwiedza nas 218 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

czwartek, 09 luty 2012 23:16

Zupa ziemniaczana z pieczarkami

Napisała

Bardzo dobra i szybka zupka na zimowe dni:)

Składniki:

  • 5 ziemniaków
  • 250 g pieczarek
  • 3 łyżeczki masła
  • 1 ½ szklanki rosołu warzywnego
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa
  • 5 łyżek śmietany
  • 3-4 łyżki posiekanej zielonej natki pietruszki

Wykonanie:

Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę, podsmażamy na połowie masła, podlewamy rosołem i gotujemy ok. 15 min. Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy w plasterki. Na pozostałym maśle smażymy pieczarki na złocisty kolor i łączymy z zupą. Gotujemy jeszcze ok. 3 minuty – ja gotuje do miękkości ziemniaków. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Pod koniec gotowania dodajemy śmietanę i natkę pietruszki. Smacznego.

Źródło

Czytany 3045 razy
Więcej w tej kategorii: « Zupa brukselkowa Zupa pieczarkowa »

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook