Gościmy

Odwiedza nas 339 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

poniedziałek, 02 lipiec 2012 21:33

Dip rzodkiewkowy

Napisała

Smaczny i prosty dip, który możemy serwować np. do smażonych jarzynek (cukinii, kalarepki itp.)

Składniki:

  • pęczek rzodkiewek
  • szklanka jogurtu naturalnego
  • olej
  • 1/2 pęczka posiekanego szczypiorku (dałam koperek)
  • łyżka pestek słonecznika
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Rzodkiewki oczyszczamy i kroimy w słupki. Jogurt mieszamy z sokiem z cytryny. Dodajemy rzodkiewki i szczypiorek/koperek, mieszamy i przyprawiamy do smaku. Pestki słonecznika prażymy na patelni bez tłuszczu. Jak będą zimne wsypujemy do sosu i mieszamy.Smacznego.

Źródło

Czytany 3633 razy
Więcej w tej kategorii: Dip ogórkowo-koperkowy »

1 komentarz

  • Link do komentarza Alka poniedziałek, 02 lipiec 2012 21:25 napisane przez Alka

    Brzmi ciekawie, takiego dipu jeszcze nie jadłam! Trzeba wypróbować.

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook