Bardzo prosty dodatek np. do placuszków z cukinii, albo podana na podpieczonej świeżej bagietce:) Pychota:)

Składniki:
- 1 pomidor
 - 1 łyżeczka oliwy
 - ½ łyżeczki octu balsamicznego
 - kilka listków świeżej mięty
 - sól/pieprz
 
Wykonanie:
Pomidora sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w kostkę, bez pestek. Wtedy jest mniej wodniste, a gniazdo z pestkami, możemy wykorzystać do sosu pomidorowego czy innej sałatki. Jeżeli nie przeszkadza Wam taka bardziej wodnista salsa, można skroić pomidory z pestkamiJ Do pomidorów dodajemy oliwę, ocet, posiekaną miętę i doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Salsa jest gotowa do podania. Smacznego:)

Źródło: Program telewizyjny „Rewolucja na talerzu”
     
                
                
                
                
                
            
            
                
                
                
                
                            
                
                
                
                
                            
                
                
                
                
                            
                
                
                
                
                            
                
                
                
                
                            