Gościmy

Odwiedza nas 249 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

środa, 19 lipiec 2017 20:14

Dżem z nektarynek

Napisała

Kolejny dżem, który udało mi się zrobić. Prosty i bardzo smaczny. Dałam mniej cukru, a użyłam nektarynek twardych, dzięki temu mam w dżemie kawałki owoców. Dżem jest bardzo aromatyczny :)

Składniki:

  • 1,5 kg nektarynek obranych i pokrojonych w kostkę
  • 1 kg cukru żelującego (dałam mniej)

Wykonanie:

W misce mieszamy nektarynki z cukrem. Odstawiamy na 12 godzin. Następnie przelewamy zawartość miski do garnka i gotujemy przez 20 minut na dużym ogniu. Przelewamy do słoików.  Ja jeszcze pasteryzowałam :)  Idealny do naleśników czy gofrów. Smacznego :)

Źródło

Czytany 2663 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook