Jak co roku rozmyślam, jaki tym razem przygotować farsz do jajek;) Tym razem wypróbowałam jajka z szynką. Oczywiście cały smak zależy od wybranej szynki, polecam dobrze uwędzoną :) Jajka są bardzo smaczne i aromatyczne, z pewnością będą się ładnie prezentować na wielkanocnym stole :)
Składniki:
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- 4-5 plasterków dobrej, aromatycznej szynki
- 2-3 łyżeczki majonezu
- świeżo zmielony czarny pieprz
Wykonanie:
Jajka przecinamy na połówki, wyciągamy żółtka i ucieramy z majonezem, pokrojoną w drobniutka kostkę szynką oraz pieprzem. Nie trzeba dodawać już soli, szynka jest wystarczająco słona. Ja zmiksowałam cały farsz na gładki krem blenderem i przy pomocy szprycy nakładałam do połówek jajek. Udekorowałam drobno pokrojona szynką i kiełkami brokułów :) Smacznego :)