Gościmy

Odwiedza nas 219 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

środa, 27 marzec 2013 18:03

Jajka z farszem ziołowym

Napisała

Jak Wielkanoc to oczywiście jajka. Już testuję różne wariacje farszowe, które można będzie przygotować na wielkanocny stół. Zainspirowałam się farszami, które znalazłam w tygodniku bodajże z zeszłego roku  (co ciekawsze przepisy wycinam:)). Poniżej przedstawiam zmodyfikowany przepis na farsz ziołowy, naprawdę polecam, bo jest bardzo delikatny i smaczny.

Składniki:

  • 6 jajek
  • serek ricotta (opakowanie 200g)
  • 3 łyżki siekanych ziół (natka pietruszki, koperek, można też szczypiorek)
  • 1-2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i studzimy. Następnie wycinamy w jajkach szerokie kliny, delikatnie podcinamy spód, by równo stały. Serek ricotta mieszamy z ziołami oraz majonezem. Przyprawiamy solą i pieprzem. Za pomocą szprycy napełniamy farszem część białek z wyciętymi klinami. Posypujemy ziołami i gotowe. Smacznego:)

Źródło inspiracji: Tygodnik „Tina”

Czytany 2570 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook