Kolejny farsz do jajek wielkanocnych, który wypróbowałam to farsz musztardowo-czosnkowy. Ciekawy i wyrazisty smak i bardzo szybki do przygotowania. Warto wypróbować.
Składniki:
- 4 jajka
- 2-3 łyżki śmietany
- 1-2 łyżki musztardy
- 2 ząbki czosnku (dałam 1)
- szczypta kurkumy
- sól, pieprz
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i studzimy. Następnie kroimy na połówki. Wyjmujemy żółtka, a w białkach wycinamy dekoracyjne brzegi. Wyjęte żółtka ucieramy ze śmietaną i musztardą i posiekanym czosnkiem. Dodajemy szczyptę kurkumy rozpuszczonej w łyżeczce wrzącej wody. Przyprawiamy solą i pieprzem. Za pomocą szprycy napełniamy farszem połówki białek. Smacznego:)
Źródło inspiracji: Tygodnik „Tina”