Nie ma Wielkanocy bez nadziewanych jajek :) Proponuję ekspresowe, proste i smaczne jajka. Kremowe nadzienie z serka i żółtek, w towarzystwie aromatycznego łososia. Robi się je naprawdę szybko. Juz teraz testuję i zastanawiam sie, któe zrobic na Święta :)
Składniki:
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 10dag wędzonego łososia
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka kremowego serka
- natka pietruszki do dekoracji
- biały pieprz
- musztarda do smaku
Wykonanie:
Jajka obieramy, kroimy wzdłuż na połówki, wyjmujemy ostrożnie łyzeczką żółtka. Ucieramy je widelcem, mieszamy z majonezem i serkiem, doprawiamy pieprzem. Łososia dzielimy na mniejsze kawałki. Białka wypełniamy farszem i plasterkami łososia. Układamy ba półmisku i dekorujemy listkami natki pietruszki. Smacznego :)
Źródło: „Polska Wielkanoc”, Wydawnictwo Olesiejuk