Ekspresowa sałatka z kilku składników. Pasuje na lekką kolację lub śniadanie, jeśli preferujecie lekkie sałatki zamiast jarzynowych można ją jak najbardziej przygotować na Wielkanoc :)
Składniki:
- pęczek rzodkiewek
- 1 zielony ogórek
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 4 łyżki majonezu
- sól i pieprz
- kiełki rzodkiewki lub rzeżuchy
Wykonanie:
Rzodkiewki ścieramy na tarce o dużych oczkach lub kroimy w cienkie plasterki. Jajka i ogórka kroimy w drobną kostkę. Na głębszym talerzyku lub w salaterce układamy warstwami rzodkiewkę, jajka, ogórki i raz jeszcze rzodkiewkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Każdą warstwę przekładamy majonezem. Na wierzch sałatki wykładamy majonez i dekorujemy kiełkami. Sałatkę odstawiamy do lodówki na kilka godzin, aby się przegryzła. Smacznego :)