Gościmy

Odwiedza nas 280 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

czwartek, 14 czerwiec 2012 21:07

Eton Mess

Napisała

Czyli truskawkowo-śmietanowo-bezowy bałagan:) Bardzo smaczny i szybki deser. Podajemy od razu po przygotowaniu, inaczej bezy się Nam roztopią i deser nie będzie już chrupiący:)

Składniki:

  • 4 szklanki truskawek
  • 2 łyżeczki drobnego cukru lub cukru z wanilią
  • 2 łyżeczki soku z granatów (pominęłam)
  • 2 szklanki śmietany kremówki
  • kilka większych bez

Wykonanie:

Truskawki myjemy, odszypułkowujemy, kroimy na kawałki, zasypujemy cukrem i dodajemy sok z granatów, odstawiamy (sok z granatów nie jest konieczny, można truskawki trochę rozgnieść widelcem, by puściły trochę własnego soku). Ja nie rozgniatałam, po posypaniu cukrem i tak puściły swój sok.

Kremówkę ubijamy (bez cukru), do gęstości, nie do sztywności. Bezy kruszymy na większe kawałki. Dodajemy do ubitej śmietany i mieszamy. Dodajemy również większość truskawek, zostawiając trochę do dekoracji. Nakładamy do pucharków i podajemy. Smacznego:)

Źródło

Czytany 2279 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook