Gościmy

Odwiedza nas 297 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

sobota, 26 maj 2012 15:31

Lekka pasta jajeczna z rzeżuchą

Napisała

Delikatna pasta do kanapek, dla intensywności smaku proponuję sporą ilość rzeżuchy:) Odrobinę zmodyfikowałam proporcje.

Składniki:

  • 3 jajka
  • 2-3 łyżki gęstego serka homogenizowanego o smaku naturalnym
  • Sól, pieprz
  • szczypta tartej gałki muszkatołowej
  • 1/4 łyżeczki kurkumy
  • rzeżucha – ilość wg uznania, proponuję nie żałować:)

Wykonanie:

Jajka gotujemy na twardo i kroimy w drobną kosteczkę lub rozgniatamy widelcem.

Siekamy rzeżuchę. Do jajek dodajemy serek homogenizowany, sól, pieprz, gałkę muszkatołową, kurkumę oraz posiekaną rzeżuchę. Jeżeli chodzi o ilość rzeżuchy proponuję dac tyle, by pasta miała wyrazisty smak, można zacząć od garści:) Całość dokładnie mieszamy, ewentualnie doprawiamy do smaku. Smacznego:)

 

Źródło

Czytany 2508 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook