Gościmy

Odwiedza nas 190 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

niedziela, 21 wrzesień 2014 20:47

Pasta z pieczonej papryki z fetą

Napisała

Pyszna pasta z czerwonej papryki, prosta w przygotowaniu, jedynie trzeba upiec paprykę – to zajmuje najwięcej czasu:)

Składniki:

  • 3 czerwone papryki
  • kostka greckiego sera feta
  • ząbek czosnku
  • papryka w proszku
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz

Wykonanie:

Paprykę myjemy, osuszamy i wstawiamy w naczyniu żaroodpornym do piekarnika rozgrzanego do 190°C. Pieczemy, aż skórka ze wszystkich stron, aż będzie czarna (kilka razy obracamy w trakcie pieczenia). Gorące strąki wkładamy do papierowej/foliowej torby, którą szczelnie zakręcamy. Kiedy ostygną, obieramy ze skórki, kroimy i czyścimy z pestek. Czosnek przeciskamy przez praskę lub drobno siekamy. Miksujemy fetę z papryką, czosnkiem i przyprawami oraz sokiem z cytryny. Podajemy z pieczywem, grzankami itp. Pycha. Smacznego :)

Źródło

Czytany 2979 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook