Gościmy

Odwiedza nas 183 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

poniedziałek, 31 marzec 2014 18:12

Surówka z białej i czerwonej kapusty

Napisała

Szybka surówka z białej i czerwonej kapusty. Lekka i smaczna, może być dodatkiem do obiadu, mięsa czy ziemniaków, ale również jako samodzielna przekąska:)

Składniki: 

  • 1/2 małej  główki  czerwonej  kapusty
  • 1/2 małej główki  białej  kapusty
  • 1/2 czerwonej  cebuli (pominęłam)
  • 5 łyżek jogurtu  naturalnego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sok z 1/2 cytryny
  • garść kolendry (u mnie bez)
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Kapustę ścieramy  na tarce o  grubych oczkach, cebulę na tej o mniejszych. Ja cebulę pominęłam. Dodajemy posiekaną kolendrę, musztardę, jogurt, sok z cytryny i wszystko dobrze mieszamy. Doprawiamy do  smaku  solą i pieprzem. Smacznego:)

Źródło

Czytany 2450 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook