Gościmy

Odwiedza nas 340 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

poniedziałek, 24 marzec 2014 19:04

Surówka z białej kapusty

Napisała

Ostatnio testuję surówki z kapusty, postaram się w niedługim czasie powrzucać kilka sprawdzonych przepisów. Lubię surówki z kapusty, zarówno z białej jak i czerwonej. Ta jest naprawdę smaczna, prosta i szybka do przygotowania. Sprawdzi się jako dodatek do obiadu, jak i zdrowa przekąska:)

Składniki:

  • pół główki kapusty białej (u mnie ¼ dużej główki)
  • 1 jabłko
  • sól, pieprz
  • łyżka posiekanego koperku
  • 3 łyżki śmietany
  • pół łyżeczki musztardy

Wykonanie:

Kapustę szatkujemy, solimy i odstawiamy by zmiękła. Ugniatamy drewnianą pałką, by była jeszcze bardziej miękka. Dodajemy do kapusty starte na dużych oczkach jabłko ze skórką, koperek, oraz śmietanę z musztardą. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy dokładnie do połączenia się wszystkich składników. Podawac jako dodatek do ziemniaków, ryżu, mięs. Smacznego:)

Źródło

Czytany 3511 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook