Gościmy

Odwiedza nas 503 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

czwartek, 07 luty 2013 17:05

Faworki z piersi drobiowej

Napisała

Kto powiedział, że faworki mogą być tylko z ciasta i na słodko?:) Można również w ramach tłustoczwartkowego obiadku zrobić np. faworki z piersi kurczaka:) Ciekawy pomysł i szybki obiadek. U mnie do faworków podałam sałatkę z sosem czosnkowym, smacznie i szybko:)


Składniki:

  • 3 piersi drobiowe
  • 2 jaja
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • imbir, curry, pieprz, sól czosnkowa
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia

Wykonanie:

Mięso myjemy, osuszamy, kroimy na dość długie plastry grubości 1 cm, szerokości 3 cm. Nacieramy przyprawami i skrapiamy sokiem z cytryny.  Na środku każdego paska robimy 2-3-centymetrowe nacięcie i przewijamy jak faworki. Jajka roztrzepujemy widelcem. Maczamy mięso w jajku, obtaczamy w bułce i kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy z obu stron. Podajemy np. z sałatką i sosem czosnkowym. Smacznego:)


Źródło

Czytany 3468 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook