Gościmy

Odwiedza nas 254 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

sobota, 29 grudzień 2012 11:06

Kurczak w panierce owsiano – serowej

Napisała

Smaczna i chrupiąca panierka, ja odrobinę zmodyfikowałam, po pierwsze użyłam mozzarelli zamiast parmezanu, a po drugie nie mieliłam płatków, tylko obtaczałam w całych. Ilość panierki należy zmniejszyć, albo zwiększyć ilość mięsa, inaczej Wam zostanie.

Składniki:

  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 3/4 szklanki tartego parmezanu (u mnie starta mozzarella)
  • 1 łyżeczka posiekanego tymianku,
  • pół łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu
  • 450 g piersi z kurczaka
  • tłuszcz kuchenny

Wykonanie:

Płatki miksujemy przez 20 sekund. Ja nie miksowałam. Dodajemy ser, tymianek, sól i pieprz. Miksujemy lub mieszamy. Piersi kurczaka umieszczamy między dwoma kawałkami folii i lekko rozbijamy. Smarujemy lekko tłuszczem kuchennym i panierujemy w mieszance owsiano - serowej. Kładziemy na natłuszczony papier kuchenny i pieczemy przez 15 minut lub do zezłocenia w temperaturze 225 stopni. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego:) 

Źródło

Czytany 3111 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook