
Bardzo dobre naleśniki:) Niestety nie czułam cappuccino w cieście, chociaż tradycyjnie dałam więcej niż w przepisie. Jedynie kolor miały taki bury:) Nadzienie zmodyfikowałam, zrobiłam po prostu szybszą wersję:)
Składniki
- 300 g mąki
 - 1 szklanka wody (dałam troszkę więcej)
 - 1/2 szklanki mleka (dałam troszkę więcej)
 - 2 łyżki cappuccino
 - serek homogenizowany waniliowy
 - 100 g wiśni (użyłam domowych drylowanych)
 

Wykonanie:
Z mąki, wody, mleka i cappuccino robimy ciasto na naleśniki. Ja proporcje modyfikowałam, by konsystencja ciasta była odpowiednia. Smażymy naleśniki. Usmażone naleśniki smarujemy serkiem homogenizowanym i na to wrzucamy wiśnie. Składamy dowolnie. Ja zrobiłam trójkąty. Dekorujemy bitą śmietaną i wiśniami:)

Te naleśniki zrobiłam na obiadokolację, natomiast zostały mi dwa i na śniadanie zrobiłam wariant z kiwi:) Smacznego:)

     
                
                
                
                
                
            
            
                
                
                
                
                            
                
                
                
                
                            
                
                
                
                
                            
                
                
                
                
                            
                
                
                
                
                            