Sznycelki z indyka w panierce z pietruszki i koperku, czyli zielono na talerzu:) Proste, szybkie i smaczne. Na niedzielny obiadek sprawdza się idealnie:) zresztą nie tylko na niedzielny:)
Składniki:
- 5 sznycli z indyka
- 3-4 łyżki oleju rzepakowego
- pęczek pietruszki
- pęczek koperku
- 2 ząbki czosnku
- sos sojowy
- sól (można pominąć)
- różowy pieprz (u mnie zwykły)
Wykonanie:
Pietruszkę i koperek myjemy i siekamy. Do szerokiej miski wlewamy olej, sos sojowy, sól (niekoniecznie), przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, trochę pieprzu. Mieszamy dokładnie, dodajemy zieleninę i wkładamy mięso. Najlepiej rękoma dokładnie nacierać mięso powstałą marynatą, odstawiamy na dłuższą chwilę i smażymy na silnie rozgrzanej patelni około 5-7 minut z każdej strony, przed podaniem posypujemy pieprzem. Smacznego:)