Gościmy

Odwiedza nas 304 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

niedziela, 09 marzec 2014 16:32

Sznycle z indyka w zielonej panierce

Napisała

Sznycelki z indyka w panierce z pietruszki i koperku, czyli zielono na talerzu:) Proste, szybkie i smaczne. Na niedzielny obiadek sprawdza się idealnie:) zresztą nie tylko na niedzielny:)

Składniki:

  • 5 sznycli z indyka
  • 3-4 łyżki oleju rzepakowego
  • pęczek pietruszki
  • pęczek koperku
  • 2 ząbki czosnku
  • sos sojowy
  • sól (można pominąć)
  • różowy pieprz (u mnie zwykły)

Wykonanie:

Pietruszkę i koperek myjemy i siekamy. Do szerokiej miski wlewamy olej, sos sojowy, sól (niekoniecznie), przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, trochę pieprzu. Mieszamy dokładnie, dodajemy zieleninę i wkładamy mięso. Najlepiej rękoma dokładnie nacierać mięso powstałą marynatą, odstawiamy na dłuższą  chwilę i smażymy na silnie rozgrzanej patelni około 5-7 minut z każdej strony, przed podaniem posypujemy pieprzem. Smacznego:)

Źródło

Czytany 2837 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook