Gulasz z mięciutkim mięskiem wieprzowym i brokułami. Mi bardzo smakowało, delikatne mięsko plus warzywka.
Składniki:
- 1 brokuł
- 30 dag mięsa wieprzowego
- 1 duża marchew
- 1 cebula (pominęłam)
- litr bulionu
- 2-3 ziemniaki
- sól, pieprz
- rozmaryn lub inne zioła
- łyżka oliwy
Wykonanie:
Brokuł gotujemy al dente. Mięso kroimy w kostkę. Obsmażamy go na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron. Dodajemy cebulę (pominęłam) i marchew, chwilę razem smażymy. Wlewamy bulion i dusimy, aż mięso będzie miękkie. Na 15 minut przed końcem dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami. Na sam koniec dodajemy ugotowanego brokuła. Przemieszamy i jeszcze chwilę trzymamy na ogniu. Smacznego:)