Gościmy

Odwiedza nas 642 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

sobota, 17 listopad 2012 14:01

Gulasz z brokułami

Napisała

Gulasz z mięciutkim mięskiem wieprzowym i brokułami. Mi bardzo smakowało, delikatne mięsko plus warzywka.

Składniki:

  • 1 brokuł
  • 30 dag mięsa wieprzowego
  • 1 duża marchew
  • 1 cebula (pominęłam)
  • litr bulionu
  • 2-3 ziemniaki
  • sól, pieprz
  • rozmaryn lub inne zioła
  • łyżka oliwy

Wykonanie:

Brokuł gotujemy al dente. Mięso kroimy w kostkę. Obsmażamy go na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron. Dodajemy cebulę (pominęłam) i marchew, chwilę razem smażymy. Wlewamy bulion i dusimy, aż mięso będzie miękkie. Na 15 minut przed końcem dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami. Na sam koniec dodajemy ugotowanego brokuła. Przemieszamy i jeszcze chwilę trzymamy na ogniu. Smacznego:)

Źródło

Czytany 4749 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook