Ostatnio polędwiczki to moje ulubione mięsko:) Tym razem dosyć szybka wersja a na pewno bardzo prosta. Pyszne soczyste i aromatyczne mięsko:) Do tego jakaś sałatka, ziemniaki lub ryż i mamy smaczny obiadek.
Składniki:
- oliwa
- polędwica wieprzowa (u mnie jedna polędwiczka)
- ocet balsamiczny
- przyprawy (zestaw ulubionych przypraw, lub też gotowa mieszanka przyprawowa, np. do steku lub gyrosu)
Wykonanie:
Polędwiczki kroimy w poprzek na nieduże kawałki, lekko rozpłaszczamy, posypujemy przyprawami. Jeśli mamy więcej czasu, można włożyć mięso z przyprawami do lodówki na jakiś czas, ale nie jest to konieczne. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. Układamy mięso w naczyniu żaroodpornym posmarowanym oliwą, każdy kawałek kropimy lekko octem balsamicznym. Pieczemy około 20-25 minut. Prosto i szybko, a bardzo dobre:) Smacznego:)