Szybka i smaczna przekąska:) U mnie na lekką kolację:)

Składniki:
- płat ciasta francuskiego – 275g
 - kilka ugotowanych różyczek brokuła
 - kilka plasterków szynki
 - ser żółty
 - pestki słonecznika
 

Wykonanie:
Ciasto francuskie kroimy na dowolne kształty np. kwadraty. Każdy kawałek smarujemy białkiem/jajkiem. Szynkę kroimy w kosteczkę. Na każdy kawałek ciasta kładziemy kilka kawałeczków brokuła, szynki i posypujemy serem żółtym oraz słonecznikiem. Wstawiamy do rozgrzanego do 220 stopni piekarnika i pieczemy od 15-20 min. Czas pieczenia zależy od piekarnika:) Ważne, żeby ciasto urosło i ładnie się zarumieniło:)

Źródło: eksperyment własny:)
     
                
                
                
                
                
            
            
                
                
                
                
                            
                
                
                
                
                            
                
                
                
                
                            
                
                
                
                
                            
                
                
                
                
                            