Przepyszna sałatka, przygotowuje się ją bardzo szybko i równie szybko znika:) Dzięki świeżej bazylii ma cudowny aromat:) Odrobinę zmodyfikowałam.

Składniki:
- 1 główka zielonej sałaty (u mnie mix sałat)
 - 2-3 pomidory (40 dag)
 - kawałek pora (7 dag) (pominęłam)
 - 2-3 rzodkiewki
 - 1 ząbek czosnku
 - 1 łyżka oliwy z oliwek
 - sól morska
 - pieprz ziołowy
 - bazylia (dałam świeżą)
 - rzeżucha
 - ½ kostki sera feta (moja inwencja)
 - ½ puszki kukurydzy (moja inwencja)
 

Wykonanie:
Zieloną sałatę płukamy, suszymy i rwiemy na kawałki. Pomidory kroimy w dużą kostkę. Por kroimy w półplasterki (ja pominęłam). Rzodkiewki kroimy w kostkę. Czosnek miażdżymy. Do miski przekładamy sałatę, pomidory, por, kukurydzę, rzodkiewki i czosnek. Następnie dodajemy oliwę z oliwek i przyprawy: sól morską, pieprz ziołowy i bazylię. Ja dałam świeże liście bazylii.
Wszystko razem dokładnie mieszamy. Przekładamy do szklanej miski, posypujemy dużą ilością rzeżuchy i serem feta i wkładamy na około 40 minut do lodówki. Ja byłam głodna od razu, poza tym nie lubię jak czosnek jest zbyt intensywny, więc jadłam moją sałatkę zaraz po przygotowaniu:) Rewelacja:) Smacznego:)

     
                
                
                
                
                
            
            
                
                
                
                
                            
                
                
                
                
                            
                
                
                
                
                            
                
                
                
                
                            
                
                
                
                
                            