Bardzo smaczna sałatka, lekka i szybka w przygotowaniu.
Składniki:
(na 4 porcje)
- główka sałaty masłowej
- 4 jaja ugotowane na twardo
- pól czerwonej papryki
- pól opakowania sera feta(około 12 dag)
- 4 paluszki surimi
- pieprz kolorowy
- kilka listków mięty
- kilka listków bazylii
Sos:
- majonez
- 4 łyżki oleju
- 1 łyżka octu winnego
- 4 łyżki wody
- suszone zioła
Wykonanie:
Sałatę myjemy, rwiemy na kawałki, układamy na talerzu. Jajka kroimy na ćwiartki, paluszki surimi na mniejsze prostokąciki (ja kroiłam w drobną kostkę i paseczki), paprykę tniemy na paseczki, ser feta rozdrabniamy nożem na małe części - następnie tak przygotowane składniki układamy na sałacie. Posypujemy kolorowym pieprzem. Polewamy odrobiną majonezu, a następnie sosem przygotowanym z wody, oleju, octu i suszonych ziół.
Dekorujemy świeżymi listkami mięty i bazylii. Smacznego:)