Inna wersja sałatki gyros, z kapustą czerwoną. Troszkę zmodyfikowałam, podaję moją propozycję. Warta wypróbowania, smaczna i chrupiąca :)
Składniki:
- ½ główki czerwonej kapusty,
- pierś z kurczaka (może być podwójna)
- puszka kukurydzy
- seler naciowy
- ogórek kiszony
- majonez winiary
- przyprawa go gyrosa
- ser żółty do posypania
- koperek
Wykonanie:
Kapustę sparzamy, następnie szatkujemy, selera naciowego kroimy na drobno, ogórki tak samo, kukurydzę odsączamy. Kurczaka podsmażamy doprawiając przyprawą gyros. Następnie kapustę wkładamy do miski na nią ogórek i seler naciowy, a na tą warstwę trochę majonezu następnie podsmażonego kurczaka, na to znów majonez i kukurydzę i resztę majonezu. Kładąc warstwy posypujemy je solą i pieprzem do smaku. Po wierzchu posypujemy startym żółtym serem i koperkiem. Smacznego:)