Gościmy

Odwiedza nas 456 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

poniedziałek, 07 lipiec 2014 19:22

Sałatka z paluszkami krabowymi i kapustą pekińską

Napisała

Lekka, a jednocześnie treściwa sałatka, w sam raz na letni posiłek :) Paluszki krabowe jako dodatek do sałatek nie jest dla mnie nowością, ale nie łączyłam ich wcześniej z kapustą pekińską, więc trzeba było spróbować. Na przepis dosyć dawno temu natrafiłam w necie, ale teraz nie udało mi się go odnaleźć.

Składniki:

  • 20 dag paluszków karbowych
  • 1 puszka kukurydzy,
  • 1 kapusty pekińskiej (u mnie ½ średniej kapusty)
  • 2 jabłka
  • sok z cytryny
  • majonez

Wykonanie:

Jabłka obieramy, kroimy w cienkie słupki, skrapiamy sokiem z cytryny. Kapustę myjemy i drobno szatkujemy. Kukurydzę osączamy z zalewy. Paluszki krabowe rozmrażamy (jeśli mrożone) i drobno kroimy. Dodajemy majonez, wszystko dokładnie mieszamy. Przed podaniem sałatkę schładzamy w lodówce. Smacznego :)

Źródło: Internet

Czytany 3673 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook