Gościmy

Odwiedza nas 613 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

środa, 18 styczeń 2012 22:36

Kapusta czerwona gotowana

Napisała

Do tej pory najczęściej kapustę czerwoną zajadałam w postaci surówki. Postanowiłam spróbować innego wariantu i muszę przyznać, że bardzo dobra wyszła ta kapustka:) Doskonały dodatek do kurczaka czy innych mięs.

Składniki:

  • 1 mała czerwona kapusta
  • 1 czubata łyżka masła lub smalcu
  • 1 jabłko
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka octu 10% lub sok z cytryny
  • 2 łyżki mąki

Wykonanie:

Kapustę cienko kroimy i zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 5 min. Odcedzamy i zalewamy gotowaną wodą (wody ma być tyle żeby kapusta była do połowy nakryta). Dodajemy sól, cukier, starte na tarce jabłko i gotujemy, aż kapusta zrobi się miękka, ale nie rozgotowana. Dodajemy ocet i pieprz, chwilkę jeszcze gotujemy. Masło/Smalec rozpuszczamy w rondelku, następnie dodajemy mąkę i robimy zasmażkę. Wlewamy do kapusty i mieszamy jeszcze chwilkę gotując. Smacznego:)

Źródło

Czytany 2460 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook