Prosty i smaczny sposób na kurczaka :) Chrupiąca i aromatyczna panierka serowo-musztardowa. A i przygotowanie nie zajmuje wiele czasu. Mamy zatem szybka propozycję na obiad lub kolację :)
Składniki:
- 2 filety z kurczaka
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki musztardy Dijon
- garść startego żółtego sera
- bułka tarta
- przyprawy (sól, pieprz i słodka papryka)
Wykonanie:
Filety myjemy, lekko rozbijamy i oprószamy przyprawami. Układamy na blasze wyłożonej folią do pieczenia (ja ułożyłam je po prostu w nasmarownym masłem, odkrytym naczyniu żaroodpornym). Majonez, musztardę oraz ser mieszamy razem i nakładamy dość grubą warstwą na filety. Posypujemy je z wierzchu bułką tartą. Pieczemy w temperaturze 200 stopni, do uzyskania złotobrązowego koloru (u mnie około 30 minut). Smacznego :)