Gościmy

Odwiedza nas 295 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

środa, 18 maj 2016 18:11

Kurczak zapiekany pod serowo-musztardową kołderką

Napisała

Prosty i smaczny sposób na kurczaka :) Chrupiąca i aromatyczna panierka serowo-musztardowa. A i przygotowanie nie zajmuje wiele czasu. Mamy zatem szybka propozycję na obiad lub kolację :)

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki musztardy Dijon
  • garść startego żółtego sera
  • bułka tarta
  • przyprawy (sól, pieprz i słodka papryka)

Wykonanie:

Filety myjemy, lekko rozbijamy i oprószamy przyprawami. Układamy na blasze wyłożonej folią do pieczenia (ja ułożyłam je po prostu w nasmarownym masłem, odkrytym naczyniu żaroodpornym). Majonez, musztardę oraz ser mieszamy razem i nakładamy dość grubą warstwą na filety. Posypujemy je z wierzchu bułką tartą. Pieczemy w temperaturze 200 stopni, do uzyskania złotobrązowego koloru (u mnie około 30 minut). Smacznego :)

Źródło

Czytany 3362 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook