Szybki makaron z dynią, makiem i serem. Dynię już wykorzystuję zamrożoną:) Ja dodatkowo doprawiałam, bo dla mnie smak był mało wyrazisty. Generalnie smaczne, ale mnie nie powaliło;) Własne opinie jak zwykle polecam wyrobić sobie testując samodzielnie:) Jak wiadomo każdy ma swój gust.
Składniki:
(2-3 porcje)
- 200g ulubionego makaronu
- 2 szklanki startej dyni (u mnie puree)
- 1 łyżka maku
- 2 trójkąciki sera topionego
- 2 łyżki serka wiejskiego
- 1 łyżeczka oliwy
- szczypta chilli, słodkiej papryki, czosnku, ziół prowansalskich,
- kilka kropel Maggi
Wykonanie:
Makaron gotujemy al dente. Dynię ścieramy i smażymy kilka minut na łyżeczce oliwy, dodajemy łyżkę maku, serek topiony o ulubionym smaku (u mnie ziołowy) i serek wiejski, podlewamy troszeczkę wodą, doprawiamy i mieszamy do stopienia się serka. Dodajemy makaron, chwilę mieszamy i ściągamy z ognia. Smacznego:)