Prosta i szybka przekąska na spotkanie towarzyskie, jeżeli szukacie pomysłów na sylwestrowe menu jak najbardziej polecam. Farsz można dowolnie modyfikować, w oryginalnym przepisie było jeszcze awokado, u mnie tym razem bez.
Składniki:
- 4 jajka
- 1 pęczek bazylii
- 1 pęczek szczypiorku (dałam koperek)
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 zielony ogórek
- 1 łyżka majonezu
- sól
- pieprz
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Przekładamy do miski. Dodajemy posiekaną bazylię razem z majonezem i sokiem z cytryny. Całość mieszamy razem i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Ogórka kroimy w plasterki o grubości około 5 mm. Na wierzch każdego plasterka nakładamy odrobinę farszu. Dekorujemy posiekanym szczypiorkiem/koperkiem. Smacznego :)