Gościmy

Odwiedza nas 341 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

środa, 19 marzec 2014 18:16

Pasta jajeczna z pieczarkami i rzodkiewką

Napisała

Kolejna propozycja na pastę jajeczną, z pieczarkami i rzodkiewką, zastanawiałam się czy będą do siebie pasować. Zaryzykowałam i wyszło ok:)

Składniki:

  • 2 jajka
  • 150 g pieczarek
  • kilka rzodkiewek
  • 2 łyżeczki klarowanego masła
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka śmietany
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól i pieprz do smaku
  • zioła prowansalskie

Wykonanie:

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy. Pieczarki obieramy i drobno siekamy. Na rozgrzanej patelni roztapiamy masło, dodajemy pieczarki i smażymy, często mieszając. Można podlać odrobiną wody, aby się nie przypaliły. Odstawiamy do przestudzenia. Rzodkiewki kroimy drobno lub ścieramy na tarce. Dodajemy śmietanę, majonez, musztardę sól, pieprz, zioła i mieszamy na jednolitą masę. Smacznego:)

Źródło: Eksperyment własny:)

Czytany 2109 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook