Gościmy

Odwiedza nas 539 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

piątek, 26 kwiecień 2013 23:06

Makaron z ricottą i cukinią

Napisała

To chyba najszybsza wersja makaronowego obiadu:) Minimum składników, a wyszedł smaczny makaron. Serek, cukinia i czosnek i obiad gotowy:)

Składniki:

  • 250 g makaronu
  • ½ opakowania serka ricotta
  • ½ małej cukinii
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • olej

Wykonanie:

Makaron gotujemy ardente. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Cukinię kroimy w cienkie półplasterki. Na odrobinie oleju podsmażamy cukinię, żeby się zeszkliła i zmiękła, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy ricottę i mieszamy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do serka wrzucamy makaron i mieszamy. Posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i podajemy od razu. Smacznego:)

Źródło: Eksperyment własny.

Czytany 3539 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook