Szybki, improwizowany makaron:) Rzut oka, co w lodówce i zaczynamy eksperyment:) Roszponka, rukola, suszone pomidory i feta i mamy smaczny obiad:) Makaron zawsze sie sprawdza, gdy nie ma za duzo czasu na przygotowanie obiadu:)
Składniki:
na 2-3 porcje
- 200 g makaronu (u mnie mieszanka kolanka i razowe fusilli)
- garść roszponki
- garść rukoli
- 50-100 g sera feta
- kilka suszonych pomidorów (wg uznania)
- ząbek czosnku
- sol, pieprz, ulubione przyprawy
- oliwa/olej
Wykonanie:
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy rozmiażdżony czosnek, chwilkę szklimy, następnie dorzucamy roszponkę, dusimy jak szpinak. Dodajemy suszone pomidory pokrojone w paski lub kostkę. Jak makaron jest gotowy dorzucamy na patelnię, mieszamy, dodajemy pokruszoną lub pokrojoną w kostkę fetę oraz rukolę. Mieszamy, doprawiamy do smaku i degustujemy:) Smacznego:)
Źródło: eksperyment własny:)