Prosty i szybki dip do przekąsek. Miał być ogórkowo-czosnkowy, ale zrobiłam mocno-czosnkowe pierożki ze szpinakiem, więc dip już zrobiłam łagodniejszy:)

Składniki:
- pół ogórka zielonego
 - 150 g jogurtu naturalnego (najlepiej gęstego)
 - koperek (ja dałam 2 łyżki świeżo posiekanego)
 - sól, pieprz
 - czosnek (pominęłam tym razem)
 - kilka kropel soku z cytryny
 
Wykonanie:
Ogórka obiermy i kroimy w drobną kosteczkę lub ścieramy na tarce, jak Nam wygodniej. Do miseczki wlewamy jogurt, pokrojony ogórek, koperek, czosnek przeciśnięty przez praskę (jeśli go dajemy) i doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Mieszamy zostawiamy do przegryzienia, a następnie podajemy do przekąsek. U mnie tym razem do pierożków i roladek naleśnikowych. Smacznego:)

Źródło: Lekko zmodyfikowane znalezione kiedyś w sieci:)
     
                
                
                
                
                
            
            
                
                
                
                
                            
                
                
                
                
                            
                
                
                
                
                            
                
                
                
                
                            
                
                
                
                
                            