Pyszny i bardzo prosty obiadek, jak to w tygodniu bywa musiał być szybki:) Raz, dwa i mamy smaczny obiad, a w dodatku naprawdę bardzo dobry:)
Składniki:
- 250 g makaronu
- 200g rozdrobnionego szpinaku (użyłam mrożonego)
- 50g sera gorgonzola
- 2 ząbki czosnku
- 125 g serka mascarpone (można użyć śmietanki)
- sól, pieprz
Wykonanie:
Makaron gotujemy ardente. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Na patelni podgrzewamy rozmrożony szpinak, dodajemy czosnek. Mieszamy. Następnie dodajemy gorgonzolę i mieszamy, ąz się roztopi, wówczas dodajemy serek mascarpone. Mieszamy, aż składniki sosu ładnie się połączą. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Makaron polewamy sosem szpinakowo-serowym albo mieszamy makaron z sosem jeszcze w rondelku i podajemy. Posypujemy świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego:)
Źródło: Eksperyment własny:)