Kolejna propozycja na szybki i prosty obiad z udziałem makaronu:)
Składniki:
na 2-3 porcje
- 200g makaronu tagliatelle
- 200g pieczarek
- 2 ząbki czosnku
- ½ ogórka kiszonego
- sol, pieprz, ulubione przyprawy
- bazylia kilka listków do dania + do dekoracji
- oliwa/olej
- ser żółty do posypania
Wykonanie:
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy rozmiażdżony czosnek, chwilkę szklimy, następnie dorzucamy pieczarki i dusimy Jak makaron jest gotowy dorzucamy do uduszonych pieczarek na patelnię, mieszamy, dodajemy pokrojony w kosteczkę ogórek, kilka posiekanych listków bazylii, doprawiamy do smaku. Podajemy posypywane świeżą bazylią i żółtym serem. Smacznego:)
Źródło: Eksperyment własny.